top of page
חיפוש

ט"ו בשבט- חג בריא או ערמומי

  • מורן לופטין
  • 10 בפבר׳ 2017
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 30 במרץ 2020


ט"ו בשבט הוא ללא ספק החג של הפירות היבשים. אך האם הם בריאים? ומה לגבי ערכם הקלורי?

שפע ומגוון הפירות היבשים בחנויות מבשרים על בוא החג.

על פניו, מבחינה תזונתית, ט"ו בשבט הינו חג מבורך, אשר מעודד צריכת פירות!

אולם, לצד ההנאה הגלומה באכילת פירות יבשים, מדובר בפירות בעלי ערך קלורי גבוה.

בתהליך ייבוש הפרי, מאבדים כמות גדולה של מים. כמות המים הממוצעת בפרי יבש הינה כ-1/3 מכמות המים בפרי טרי; ומנגד תכולת הסוכר עולה משמעותית.

בפרי מיובש כמות הקלוריות גבוהה בממוצע פי 4-5 מזאת שבפרי טרי!

ההבדל הקלורי נובע כמובן, מתכולת המים הנמוכה שבפירות היבשים וריכוז הסוכר הגבוה ביחידת פרי אחת. ואם זה לא מספיק כדי לשכנע אתכם, חשוב לדעת שלחלק מפירות היבשים מוסיפים סוכר נוסף לחיזוק הטעם.

למטרת ההשוואה, ניקח לדוגמא 100 ג' משמשים טריים, בהם יש כ-50 קלוריות לעומת 270 קלוריות שבמשמשים מיובשים; ו-100 ג' תאנים טריים, בהם יש כ-75 קלוריות לעומת 250 קלוריות שבתאנים מיבשות.

אז האם זה אומר שעלינו להימנע מאכילתם?

התשובה לכך היא לא!

בניגוד לחגי ישראל האחרים, המזוהים עם מאכלים עתירים בשומן וקלוריות, כדוגמת הסופגנייה בחנוכה, אוזני המן בפורים ומצות בפסח; לפירות היבשים לא מעט סגולות תזונתיים, ביניהם:

· מהווים מקור עשיר למינרלים כגון סידן, מגנזיום, אשלגן וברזל.

· יכולים להוות תחליף לחטיף מתוק.

· בעלי תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים- התורמים להפחתת רמת הכולסטרול והסוכר בדם, חיזוק המערכת החיסונית, שמירה על בריאות הלב, איזון סוכרת ולהרזיה ע"י כך שמקנים תחושת שובע ממושכת.

עם זאת חשוב לזכור, כי בשל ערכם הקלורי וכמויות הסוכר הגבוהות בפירות היבשים, יש לצרוך מהם כמות מתונה ומדודה.

שיהיה חג טעים, בריא ופורח!

מורן לופטין- דיאטנית קלינית

Comentarios


bottom of page