top of page
חיפוש

איך לשרוד את יום העצמאות מבלי לשבור את המשקל

  • מורן לופטין
  • 1 במאי 2017
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 30 במרץ 2020


יום העצמאות!

לכל אחד פרשנות שונה לחג העצמאות. סביר שאתם מכירים אותו כ'חג המנגל', אך אני רואה בשם שלו משהו אחר: יום העצמאות- משמע אנחנו עצמאים להחליט ולבחור נכון ובריא! כמו החגים האחרים, גם יום העצמאות הנו חג של 'ביחד'- יחד עם המשפחה וכמובן עם האוכל. אז איך מתמודדים עם כמויות האוכל? איך שורדים את היום ובוחרים נכון יותר? ריכזתי עבורכם מספר טיפים:

עשייה

מכירים עם המשפט "אני עובד קשה, אני שורף המון קלוריות מלנפנף על המנגל- מותר לי לאכול יותר"?

לרוב, מי שמכין את הבשר נמצא באזור סיכון גדול יותר. הוא זה שצריך לטעום בכל פעם שהבשר מוכן, האוכל נגיש לו ובגלל שהוא "כל-כך מסכן" ויש להודות לו על העבודה הקשה- אנו מכינים לו בינתיים מנת פיתה מפנקת ("אחרת הבשר יתקרר!")- שלא יהיה רעב עד שישב לאכול כמו כולם. בסופו של דבר- אכלתם מנה כפולה ואף משולשת.

זכרו שגם אנחנו- התומכים מהצד- לוקחים חלק בטעימות ואוכלים הרבה יותר מיום שיגרתי.

ועל כן, נפנפת/ לא נפנפת... פותחים את היום עם פעילות גופנית.

צלחת

ארוחה בשרית על האש כוללת סוגים רבים של בשרים. חלקם עשירים בשומן (כמו: קבב, המבורגר, נקניקיות, סטייק אנטריקוט וכו') וחלקם דלים בשומן (סינטה, פילה, חזה עוף, פרגיות וכו').

דמיינו לרגע שהיו מגישים לכם צלחת עם 2 שיפודים, 2 נקניקיות, 2 קבבים וסטייק- סביר שהייתם נבהלים! מבלי לשים לב, אנו עלולים להגיע לכמויות אלו אם לא נאכל מסודר ונחטוף כל פעם את הבשר שרק יצא מהאש. ולכן יש לנו חוק אחד! אוכלים רק מה שבצלחת ו-בישיבה!

הכינו לעצמכם צלחת אחת ורכזו בה את הכל; בחרו בשר דל בשומן והוסיפו סלטים.

תתפלאו לגלות שתאכלו הרבה פחות ממה שהייתם רגילים.

מתוק, מלוח.. או כל קינוח

עוגות, פיצוחים, עוגיות ומאפים... חכו לראות איזו עוגה הכינו לפני שבחרתם בפיצוחים. אחרי שתראו מה האופציות העומדות בפניכם בחרו קינוח אחד.

יש פירות? בכלל חגיגה! העדיפו פרי/ סלט פירות.

ואם בכל זאת אכלתם עוגה, הסתפקו בה. מזכירה להיזהר "מטעימות" של פיצוחים!

בכל חופן יש כ-100 קלוריות.

אכילה מסודרת

חוק נוסף- לא להגיע רעבים!

אכלו לפני המפגש משהו קטן כמו פרי, יוגורט טבעי. כך יהיה לכם יותר קל לשלוט ב'נשנושים של הלפני' ולחכות בסבלנות לצלחת שתכינו לעצמכם.

בנוסף, חשוב ביותר! הרבו בשתיית מים במהלך היום.

ויתור

מה באשר לפיתה? אם ממש קשה להתאפק איכלו ½ פיתה אחת. מי שמסוגל- מומלץ לוותר.

לגבי הצ'יפס... מיותר לציין.. :)

תכנון

לפני שהבשר יוצא מהאש מחכים לנו בשקט בשקט ה-סלטים. לרוב, הסלטים קנויים ומכילים כמות שומן גדולה (מיונז, חצילים מטוגנים...) ולכן התנדבו להביא סלט ירקות שהכנתם בעצמכם. כך תדעו כמה שמן מצוי בו.

רעיון נחמד נוסף- אפשר להכין שיפודי ירקות (בצל, פטריות, עגבניות, פלפלים..)- תשמחו לגלות שגם הילדים ירצו לאכול.

לסיום, זכרו שבחירה נכונה יכולה להיות ארוחה בריאה ומזינה.

שיהיה חג שמח!

מורן לופטין- דיאטנית קלינית

Comments


bottom of page