לחם קל-כבד! האותיות הקטנות שמאחורי הלחם הקל
- מורן לופטין
- 10 במאי 2015
- זמן קריאה 1 דקות
האם כל "לחם קל" הוא באמת קל? הגדרה של לחם קל: כמות הקלוריות ל- 100 גרם צריכה להיות נמוכה לפחות בשליש מלחם רגיל מאותו סוג. ניקח לדוגמא 'לחם דני קל', בהשוואה לגרסה- "הרגילה" שלו 'לחם הולנדי'- הבדל של 6 קלוריות בלבד עבור 100 ג'! כלומר, לא עומד בהגדרה! המלצת הדיאטנית מורן לופטין: מוצרי מזון שונים נתפסים בעיני אנשים כבריאים ודיאטטיים למרות שהם לא. ומי אשם בזה? הפרסום המטעה. אז מה עושים? בודקים! איך? מאוד פשוט- בדקו כמה קלוריות יש באריזה שלמה וחלקו במספר הפרוסות. כך תגלו כמה קלוריות יש בפרוסה. זכרו שבפרוסת לחם ממוצעת יש כ- 70 קלוריות. פרוסת לחם קל אמורה להכיל עד כ- 45 קלוריות. -----------------------------------
לחם הולנדי- 184 קק"ל לחם דני קל- 178 קק"ל* -----------------------------------
(*קלוריות ל- 100 ג')

Comments