שבועות- טיפים ותפריט לדוגמא
- מורן לופטין
- 26 במאי 2017
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 30 במרץ 2020
שבועות חשבנו שהחגים מאחורינו, והנה- חג נוסף מציץ לו לקראת הסופ"ש! אז נכון, חג השבועות מתפרש בפני מרביתנו כחג 'בריא' בשל שפע מוצרי החלב (והסידן), אך עם זאת הוא עלול להוות מכשול גדול בתהליך הירידה במשקל. כפי שהבנו, חג השבועות איננו כה 'תמים' ואף מהווה הזדמנות פז לכל חובבי האפייה להשוויץ בכישוריהם- עוגות גבינה/שמנת, פשטידות, מאכלים מוקרמים, פסטות/רביולי ברוטב שמנת, בורקסים ומגוון לחמים ומאפים לצד ממרחי גבינות חדשות שיצאו לשוק לרגל החג, הלא הן עתירות בשומן.
אז איך בכל זאת נהנים מהחג וממאכליו ללא ייסורי קלוריות מיותרות? להלן כמה טיפים-
1. נתחיל מהגבינות העדיפו גבינות עד 5% שומן- גבינה לבנה, ריקוטה, פטה, קוטג', מלוחה מעודנת, צפתית, גבינות שמנת כמו סימפוניה וכדומה. (ניתן לשדרג את טעם הגבינה ע"י הוספת עשבי תיבול.)
2. מנה ראשונה- הכינו אנטיפסטי ו/או ירקות חתוכים לצד מתבלי גבינות על בסיס יוגורט ועשבי תיבול.
3. התנדבו להביא משהו שאתם הכנתם- כך תהיו בטוחים שיהיה לכם מה לאכול.
4. שדרגו מתכונים- *המירו שמנת חמוצה ביוגורט 3% שומן. *השתמשו ב"מיוקל" 5% שומן במידת הצורך במקום מיונז רגיל. *השתמשו בגבינה צהובה 5%-9% במקום 28% שומן. * במידה והמתכון מכיל הרבה ביצים, ניתן להשתמש כתחליף בקמח חומס או קמח עדשים.
5. ותרו על הבצקים- הכינו עוגת גבינה ופשטידות ללא 'בסיס' (כך תחסכו מעל 50 קלוריות למנה!)
6. ירקות- *הוסיפו אותם לפשטידות- זה יקנה טעם ונפח. *הרבו בסלטי ירקות.
7. אל תגיעו רעבים לארוחת חג!
8. אם יש מאכל שממש "קרץ" לכם- שימו לעצמכם בצלחת כמות קטנה ומדודה.
9. ולגבי הקינוח... העדיפו אחד על בסיס פירות.
10 . מרגישים שאכלתם יותר מידי? ..אל תישברו ותרשו לעצמכם 'להמשיך לחגוג'.
פצו על כך בפעילות גופנית (האמת, גם אם אתם מרגישים שממש שמרתם- הליכה תמיד מתקבלת בברכה)
11 . ולא פחות חשוב- אל תשכחו ליהנות!
שיהיה חג שבועות שמח!
מורן לופטין- דיאטנית קלינית
מצרפת לכם תפריט לדוגמה באהבה :)
בוקר: סלט ירקות +1/2 קופסת טונה במים או 2 כפות גבינה 5% שומן +2 פרוסות לחם קל
ביניים: פרי
צהריים: 100 גרם מנת דג או בשר רזה (חזה עוף, ירך עוף) +ירקות מאודים/ שעועית ירוקה/אנטיפסטי
אחה"צ: +יוגורט 1.5% שומן+ כוס חד פעמית של "פייבר 1" או 1 פרוסת לחם+ כף גבינה 5% שומן.
ערב: מנה ראשונה- סלט +מנה עיקרית- לזניה או פשטידה (עדיף ללא בסיס של בצק) בגודל של 'אייפון' או 4 כפות פסטה ברוטב עגבניות. +קינוח- בלינצ'ס 1 או כוס סלט פירות או פרוסת עוגה דקה מגבינות רזות (עד 5% שומן) בעובי אצבע

Comments